I söndags krossade Koenigsegg Bugattis färska världsrekord med Chiron från stillstående till 400 km/h och tillbaka igen med 5,5 sekunder

36,44 sekunder tog det Koenigsegg Agera RS med fabriksföraren Niklas Lilja bakom ratten att köra från 0 km/h till 400 km/h och tillbaka till 0 km/h igen, därmed raderade de Bugattis tidigare rekord på 42 sekunder. Rekordet sattes på danska Vandel Flyveplads.

Från 0 km/h till till 400 km/h tog det 26,88 sekunder. Tillbaka till 0 km/h tog det bara 9,56 sekunder med en sträcka på endast 2.441 meter. Bugatti behövde 3.112 meter! Med tanke på att banan som Koenigsegg valde endast var 2.800 meter lång så var det tämligen på håret att de hann…

Koenigsegg planerar att göra om samma sak med den kraftfullare modellen Regera, men den här gången fick ”lillebror” med en effekt på 1.360 hästkrafter ställa upp. Bilen som ska levereras till en köpare i USA kördes och är utrustad med Koenigseggs löstagbara bur. Den adderar vikt och säkerhet, något som man rekommenderar för banbruk.

Tanken var egentligen att sätta repan på tyska Papenburg-sträckan, men de dåliga väderutsikterna över landet fick företaget att istället välja den danska flygplatsen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar