Entusiasten Let Didier har renoverat en unik bil som bara finns i ett enda exemplar

Väldigt få har hört talas om Vixen GT som byggdes i början av 60-talet av Formula föraren Ian Stronach. Det var den första GT-bilen med mittmotor (med motorn placerad framför bakaxeln), det var även den första sportbilen som hade en integrerad bakspoiler – ett år före Ferrari 250 GTO.

Exakt vad som hände under årtiondena efter att Ian Stronach sålde bilen är okänt. Men den belgiska bilsamlaren Let Didier upptäckte när den var till försäljning i en annons på nätet då bilen stod på ett fält i Frankrike.

Let Didier såg att bilen hade en handbyggd kaross i aluminium med fjädring från Formel-bilar. Han åkte dit med sin 13-åriga dotter nästa dag för att se bilen. Vid en närmare inspektion såg han att bilen hade byggts av någon som visste vad han gjorde och han såg en blekt klistermärke i fönstret som indikerar att den tidigare hade tävlat på Zandvoort.

Ledt Didier berättar på ett underbart sätt hur han restaurerade bilen och när han träffade 81 åriga Ian Stronach i England som får köra sin gamla bil på en bana igen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar