3 Shares

Volkwagen hade VIP-Visning i sitt showroom vid Norrmalmstorg där de visade upp sin kommande modell Arteon. MotorWorld var självfallet på plats för att beskåda denna nya och viktiga modell för märket.

Namnet Arteon är taget från det latinska ordet konst och anspelar på de sammanhängande, estetiska linjerna i designen. Designen är elegant och modern och betydligt mer iögonfallande än gamla Passat CC som modellen skall ersätta.


Arteon baseras på Volkswagens nya MQB-plattform och är hela 4,8 meter lång vilket gör den till en stor och rymlig spelare i klassen. Bagageutrymmet är rejält tilltaget och bjuder på mellan 563-1557 liter beroende på om baksätet fälls eller ej.

Vi noterar förutom den eleganta exteriöra designen även ett ordentligt lyft vad gäller interiören både vad gäller utformning och kvalitetskänsla i reglage och materialval, om det räcker för att utmana storebror Audi som är mästare på interiör återstår att se. Vi finner ett nytt infotainmentsystem som dock verkar vara detsamma som i nya faceliftade Golf, med skärm på mellan 6,5-9,2 som styrs via touch. Kupèn känns luftig och med panoramatak ökar denna känsla av rymd och ljus ytterligare.

Arteon kommer till Sverige efter sommaren med Volkswagens dubbelkopplingslåda DSG samt fyhjlusdriften 4motion som standard. De motoralternativ som till en början kommer att erbjudas är en bensinare på 2,0 liter med 280 hk, samt två dieslar på 2,0 liter med 190 hk respektive 240 hk.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

3 Shares

Kommentarer