Spana in denna sleeper – en VW Transporter med en Porsche 911 Turbo motor baktill

Sleeper är begreppet när man tar en vanlig bil och bygger om den till ett effektmoster utan att man ser det utanpå. Denna VW Transporter med en Porsche 911 Turbo motor på 573 hästar är den ultimata sleepern för den stora familjen som vill praktisk bil med sportbilsprestanda

Varför inte ta det bästa av av båda, ta motorn från en 911 Turbo och montera den baktill på en VW Transporter. Precis en sån ”sportbuss” finns nu till salu för 139 000 Euro – eller närmare 1,5 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Drömmer du om att köpa en Porsche 911 Turbo men insett att du behöver plats för minst sex personer och men massa grejer, inte? Jag antar att det inte är situationen för alla, men nu finns i all fall möjlighet köra en Volkswagen T5 Transporter Multivan med en 911 Turbo-motor baktill. Ja, du läste det rätt. Den stora svarta skåpbilen som du ser är faktiskt en av de mest galna byggen som vi har sett, den är listad på Classic Driver om du är spekulant.

Porsche 911 är drömbilen för de flesta, men trots det sitter man oftast i en familjebuss när man ska transportera barnen mellan träningar och när man ska ut och storhandla varje helg. Varför inte kombinera dessa två, ta motorn från en 911 Turbo och montera den baktill på en VW Transporter. Precis en sån ”sportbuss” finns nu till salu för 139 000 Euro – eller närmare 1,5 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Denna VW ”Porsche” Transporter är anonym, förutom att den är lite lägre med breda svarta fälgar och sportdäck, syns det inte utanpå att det är en förklädd Porsche 911 Turbo. Inredningen ser ut som en lyxig version av en Transporter med brunt läder.

Men på förarplatsen har du ratten från en 911 och bakom den 911 mätare snyggt inbyggda i panelen och i mitten sitter det en manuell växelspak.

När du öppnar bagageluckan är din lycka är gjord, för när du lyfter luckan i det bakre facket ser du en 3,6-liters boxer-sexa från en ”997” 911 Turbo. Enligt återförsäljaren i Tyskland har den uppgraderats med 911 GT2 turbo delar och elektronik så att den levererar 572 hästkrafter. Den ska ha en toppfart på 285 kilometer i timmen, mer än tillräckligt för att hänga med de flesta sportbilar med din minivan.

”Super” Transporter har en växellåda från en 997 Turbo med diffspärr. Drivningen går till bakhjulen, vilket gör den till en riktig efterträdare till de klassiska VW-bussarna som var bakhjulsdrivna skåpbilar. 

Fjädringen och chassit har uppgraderats för bättre väghållning, och för att få stopp på ekipaget sitter det sex-kolv Brembo-bromsar fram och fyrkolvs på bak.

Inga bekvämligheter har offrats så du kan fortfarande glida runt som med en vanlig VW Transporter. Hela interiören är täckt av läder och mocka du har klimatkontroll, eluppvärmda säten, farthållare, Apple CarPlay och Android Car, och skärmar baktill och det finns ett uppfällbart bord på baktill. 

Så vad sägs om en modern tolkning av en folka-porsche som minibuss?

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar