Snömotorcyklar är en het trend just nu, man konverterar oftast motocrosshojar och sätter på skida fram och ett band bak.

Så varför inte ta en gammal klassisk motorcykel och konvertera den istället tänkte Orion Anthony som är bosatt i British Columbia och är grundare av Northern Lights Optik.

När Orion Anthony bestämde sig för att bygga en snömotorcykel vände han sig till Rob Phillips på Husky Restorations. Rob är en man som kan bygga vad som helst på två hjul – denna gång blev det en MC med skida och band.

Hellre än att satsa på en moder motocrosshoj, ville Orion ha en mer klassisk tidlös hoj

Så de utgick från en tillförlitlig Yamaha XT500 motor, med en encylindrig SOHC, enkelkam. En luftkyld motor som vann Paris-Abidjan Nice Rally, Paris-Dakar-rallyt samt 500cc Motocross VM 1977. Motorn var uppgraderats med en Megacycle kam och hårdare ventilfjädrar och en 36mm Mikuni förgasare för att öka på effekten.

En ny ram från FrameCrafters, med en bränsletank från en 1976 YZ125 och 43 mm gaffel från en YZ för att hantera körning i snö. Det krävdes bara ett par mindre modifieringar för att få Timbersled skid-kit att passa – det fixade Route 99 Motorsports.

Vridmomentet från den encylindriga 500cc Yamaha motorn är idealisk för körning i djup sand – Om du vill se mer av Rob kreationer kan du klicka här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar