19 Shares

Garagefynd eller ”barn finds” är stekhett – vi hittar gamla klassiker undangömda

Man har hittat den ikoniska klassikern Ford Shelby GT500 Fastback från 1968 gömd under taket på en lada i Texas, den som hittade bilen och som förstod vad man hade stött på lär ha blivit positivt överraskad.

Det är ovanligt att hitta en Shelby GT500 Fastback som har stått en längre tid i fint skick utan behov av en fullständig renovering.

Men rosten var var minimal med tanke på förhållandena, så man bestämde att hålla den så nära original som möjligt med undantag av motor, drivlina, hjulupphängning och bromsar som har fått sig en översyn.

Om det är bättre att renovera eller behålla bilen i originalskick är ett diskussion som har föregått i årtionden och det inte finns inget enkelt svar, det beror på den aktuella bilens skick och hur ovanlig den är. Om den är är i riktigt dåligt skick finns det inget val, men trenden är just nu att man försöker hålla bilen i originalskick i den mån det går.

Denna Shelby upptäcktes av Amos Minter i mitten av 2000 under ett lite spetsigt ladugårdstak i Texas.

Efter att ha kontrollerat bilen insåg han att det var den enda Raven Black Shelby GT500 som skickades till Texas 1968 och den har fortfarande originallacken kvar. 

Interiören är Mustangs Deluxe med en Shelby-konsol, vadderat armstöd, Shelby-ratt och växelspak.

Ägaren har haft sin 1968 Ford Shelby GT500 Fastback sedan 1971 och han har ingen direkt förklaring till varför den parkerades under en så lång tid.

Troligtvis gick bilen sönder och reservdelarna var antagligen dyra och bilen var inte lika värdefull då som nu och den har väl fallit i glömska i ladan. Nu finns i alla fall bilen till salu här – räkna med att den blir dyr.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

19 Shares

Kommentarer