Coolaste nakna sporthojsbygget

Motorn kommer från en Aprilia milleR 1000, deras V-twin, resten är byggt för hand av Shaun i Norra England. Han tog motorn från en skrotad RSV 1000 R och byggde en av de coolaste Aprilia Street Fighters vi har sett…

Vi hittade detta bygge hos Performance Bikes och kände oss manade att publicerade den hos oss på MotorWorld.se

Det är inte riktigt en Aprilia. Det råkar bara vara så att bygget har en 998cc v-twin, som kommer från en kraschad andra generationens RSV 1000 R som den är byggd runtom.
Shaun har byggt en egen navstyrd Aprilia i sin verkstad. Från början till slut har projektet har tagit tre år, dock med ett 18 månaders uppehåll medan han flyttade hus och verkstad. Han har själv tillverkat alla delarna i CNC-maskin och plockat delar från en Yamaha R1, hjul och bromsar, all elektronik är hemmabyggd.
Shauns process innehåller CAD-konstruktion, CNC-fräsning, manuell bearbetning och andra tillverkningsmetoder. Så Han har byggt hela hojen från styre till sving, runt aprilia-motorn.

Filosofin är enkel – Tillverka så många delar som du kan själv. Om du inte kan göra det, bygg verktyg så att det blir möjligt att bygga allt på egen hand.

Vikt inklusive alla vätskor är bara 178 kilo, hojen har en viktfördelning med 51% fram 49% bak, den testades av Performance Bikes förra sommaren, deras kommentar…

”Det här är det bästa specialbygget vi någonsin har testat”

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar