4 Shares

80-talet hade inte många rätt med fyrkantiga plastiga bilar och män i korta vita kavajer med axelvaddar – men Ferrari levererade en ikon i tiden Ferrari F40

Vad kan bli bättre än en klassisk Ferrari F40 i fint originalskick, jo en Ferrari F40 LM (raceversionen) fullt preparerad av dåtidens raceteam Michelotto i full racemundering – perfekt att rasta på banan om. du gillar uppmärksamhet.

Michelotto tuning gjorde flera förändringar på den redan grymma Ferrari F40. LM modellen är mycket mer aggressiv med bättre aerodynamik. Med bättre marktryck fram med en djupare spoiler och en större tvådelad bakvinge som ersätter F40 vingen som sitter ihop med karossen.

Michelotto har även lagt kraft på ett modifierat chassi för bättre väghållning med bromsar som greppar bättre och en uppgraderad upphängning samt en växellåda anpassad för racing. Nästan hela interiören är avlägsnad de lämnade bara kvar det absolut nödvändigaste i jakten på att kapa några kilo.

Om du undrar om de har gjort något åt motorn, oroa dig inte. 2,9-liters V8 motorn har fått uppgraderade turboaggregat, med ett laddtryck på 2,6 bar. Större intercoolers och ny bränsleinsprutnings lät V8 motorn att pumpa ut 720 hästkrafter, en galen ökning från en ”standard” F40 som hade 478 hästkrafter. Det är även tio hästar mer än Ferrari 488 Pista, så Michelotto LM bör kunna bättra på accelerationen från en ”standard” F40 på 4,2 sekunder som den avverkade 0-100 km/h på.

Det är dock en liten hake (som vanligt) prislappen. Den beräknas säljas för 5,5 miljoner euro – 55 miljoner svenska kronor – om du känner dig stadd i kassan kan du spana in auktion hos RM Sotheby’s Paris 2019 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

4 Shares

Kommentarer