Det optimala bygget för alla som gillar stilen på 60-tals Husqvarna, men samtidigt vill ha tillförlitligheten med en ny hoj

Dan Ridge en motocrossförare från England ville ha en unik off-roadhoj med klassiskt 60-tals stuk. Donatorn till hans bygg är en standard 2004 KTM 400 EXC-R, en fyrtakts stånka med med vätskekylning, sex växlar, ca 44 hästar och en torrvikt på 111 kilo.

Byggfadern Dan har tidigare placerat sig topp 10 i engelska motocrosstävlingar. Han ville ha en helt unik endurohoj med prestanda från dagens motorcyklar, men ett klassiskt utseende från de åtråvärda 60-tals endurocyklarna från Husqvarna.

Han har byggt en helt ny bränsletank för hand i aluminium, ny dyna med stomme och klassiska fram- och bakskärmar – som är mall av dem som användes de från en 1970-talets Husqvarna.

Den nya bakramen tillverkades av Lumley Engineering, och dynan är stoppad med det typ av tjockt skum som du normalt hittar på en ökenracer från 1960-talet.

Dan har renoverat WP-fjädringen fram och bak och den 13:år gamla endurohojen har fått nya lager och bussningar. Ramen och svingen har pulverlackats och Brembo-bromsarna fram och bak har fått sig en översyn. 

Även avgassystemet har fått ny dragning och en klassisk svart lack samt en tidstypisk ljuddämpare.

Sen skickade han motorcykeln till JoeBys Airbrush Art för slutliga lackarbetet, resultatet är klassiskt.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar