Spana in denna denna Mustang i kolfiber!

Det var under 2018 som första nyheterna om Aviar R67 – en rysk variant av klassiska 1967 Ford Mustang GT visades med modern interiör med en elektrisk drivlina från en Tesla som gav den mer kraft än legendariska Mustang Shelby GT500. 

Genom att använda kolfiber i chassikonstruktionen är den inte bara oerhört styv, utan R67 kan reducera vikten från de tunga batterierna och elmotorerna som har transplanterats från en Tesla Model S Performance.

Man använder både främre- och bakre ramar från Model S, vilket inte bara gör att alla komponenter passar men man säkerställer även säkerheten för dessa komponenter.

Karossen tillverkas av vävd kolfiber, vilket minskar vikten och ökar styvheten ytterligare.

Aviar anger inte någon vikt men prestandan talar för sig själv

Med 840 hästkrafter från Tesla Model S och dess elmotorer samt fyrhjulsdrivning klarar Aviar R67 0-100 km/h på 2,2 sekunder, vilket är ännu snabbare än Model S Performance som ”bara” accelererar från 0-100 kmh på 2,4 sekunder. Räckvidden för 100 kWh batteripaket för R67 är något mindre än Tesla, troligtvis beror det på sämre areodynamik.

Interiören kommer från Tesla Model S- med dess pekskärm, och alla moderna bekvämligheter som nyckellös start, Wi-Fi, AC och en uppvärmd ratt.

Instrumentpanelen är digital och du får fem krockkuddar vilket är klart säkrare än på en original Mustang 67:a.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar