En dröm för alla som älskar 500 kubiks tvåtaktare

Ett coolt KX500 bygge är nu till salu. Vi passade på att fråga ägaren Billy Alvarsson lite om hojen.

Hej Billy. Du är en lycklig ägare av ett KX500 bygge med aluminiumram. Hur kom det sig att du köpte en sådan från USA? 

Jag körde en Kawasaki KX 250 tvåtaktare innan och tyckte jag fick pina den så hårt även fast den var ordentligt portad. Jag började karriären på en portad 500 på 80-talet och beslutade redan då att jag också skulle avslutas motocrosskarriären på på en sådan best.

Det var ett mycket bra beslut då den har all effekt man kan önska, bara man är själv stark nog att hantera den. Jag brukar jämföra den med en 450 fyrtakt som en tam ridhäst jämfört en 500 tvåtaktare som mer är som en vältränad rodeo-tjur, det säger lite om hur svårkörd och vild den är. En Underbar känsla!

Kan du berätta lite om bygget? 

De byggdes bara på licens i USA genom Kawasaki Japan och tilläts därför importeras därifrån, vilket vanliga crossar inte kan.

Hur mycket har du hunnit köra med den och hur kommer det sig att du skall skilja dig med den? 

Jag har kör den den i 7 år, den har gått knappt 100h under den tiden, efter det har den stått några år inne på parketten. Jag tycker dock att det är lite synd att den inte används.

En sådan här cykel ska helst ses och höras live så därför säljer jag nu till någon som kan fortsätta visa upp den på svenska banor. För den som har orken!

Den här lär inte stå kvar så länge så du får skicka ett meddelade på den här Facebook-gruppen om du är spekulant!

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar