Mika Kallio tog en 10:e plats i helgens MotoGP som inhoppare, vilket är det näst bästa resultatet för KTM hitintills.

Marginalen på 19.766 sekunder mellan segraren Andrea Dovizioso och Kallio var den minsta hitintills, detta trots att Kallio inte var med och testade vid Red Bull Ring i juli och det var bara hans tredje GP sedan 2015. Mika Kallio gör gärna en Come Back i MotoGP.

Så här kommenterade han efter helgens race

”Jag har inte tävlat så mycket på sista tiden, så om jag tävlar oftare kan jag komma ännu närmare. Den senaste tävlingen var ett av de bästa som jag har gjort och det närmaste jag någonsin har varit vinnaren i MotoGP.”

När han blev tillfrågad om hans framtidsplaner svarade 34-åringen: ”För nästan två år sedan när jag anslöt till KTM för projektet, sa jag att testning är något jag tycker om att göra, men det här är också det sätt som jag kanske kan ta mig tillbaka till MotoGP.

”Definitivt det var på min plan, att jag en gång skulle vilja köra MotoGP igen. Det är fortfarande mitt mål och det här resultatet kommer givetvis att hjälpa till. Men jag vet inte om det är tillräckligt eller inte. Vi får se vad som händer.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar