Ford förenar den digitala och den fysiska världen med bil designad av gamers

Ford bjuder in e-sportsspelare för att hjälpa till att designa ett helt nytt fordon. Projektet, som går under namnet ”Team Fordzilla-P1”, ska visa Fords tankar om design framtagen av människor i en digital värld. Bilen blir Fords första virtuella racerbil och kopplar samman biltillverkare och e-sportsspelare på ett helt nytt sätt.

Ford involverar e-sportspelare i designstadiet
Kaptenerna från Fords fem Fordzilla e-sportlag är involverade för framtagandet av designen för den virtuella tävlingsbilen som är samlade från Frankrike, Tyskland, Spanien, Italien och Storbritannien. Fords eget designteam kommer även att involvera den bredare spelgemenskapen genom Twitteromröstningar som publiceras av @teamfordzilla. Omröstningarna kommer beröra viktiga designattribut, som spelarna sedan får vara med att besluta om.

–Vi älskar att köra våra drömbilar i den virtuella världen, men dessa bilar är ju just rekreationer av de fordon som finns i den verkliga världen. Det kommer vara extra spännande första gången bakom ratten på #TeamFordzillaP1 eftersom vi har hjälpt till att skapa den, men också för att ingen annan har kört den tidigare, säger Angelo Bülow, kapten för det tyska Fordzilla-teamet.

Projektet påbörjades i veckan och går att följa på @TeamFordzilla på Twitter och Instagram.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar