Den första Toyota Supra ”Global # 1” såldes på auktion, alla pengar går till välgörenhet

Mina damer och herrar, den allra första helt nya Toyota Supra – det är den A90 som du kanske inte hört talas om – har just sålts på auktion för 2,1 miljoner dollar – det är galna 18,9 miljoner svenska kronor.

Den såldes via Barrett-Jackson vid bolagets auktion på WestWorld of Scottsdale. Hela summan på 2,1 dollar kommer att doneras till American Heart Association och Bob Woodruff Foundation.

Bilen får även ett speciellt VIN-nummer, ett unikt nummer VIN-nummer som slutar på 20201. Den unika (dyra) Toyota Supra är matt grå, med röda backspeglar och mattsvarta fälgar. interiören går i rött med kolfiber.

Under huven hittar du en 3 liters turbo sexa från BMW med en åtta växlad automatlåda auto som har diffspärr. Den nya Supra har 340 hästar och ett vridmoment på 369lb ft den kan accelererar från 0-100 kilometer i timmen på drygt i 4 sekunder och har en toppfart begränsad till 250 km/h.

Köparen får även VIP pass till bana med skräddarsytt ställ och biljetter till ”Toyota Owners 400” NASCAR-loppet – Men kom igen 19 miljoner kronor för en bil som ”bara” kostar 680 000 kronor hos bilhandlaren.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar