Nu kommer äntligen Indian Motorcycles FTR 1200 och FTR 1200 S som tar inspiration av deras Flat Track tävlingshoj

Nya FTR 1200 från Indian Motorcycles är har hämtat inspiration från FTR750-racern som har dominerat American Flat Track sedan modellen introducerades 2016. Nästa år kommer alla som älskar Flat Track kunna gränsla en egen landsvägsvariant av hojen.

Indian FTR 1200 har en raceinspirerad design med en upprätt körposition byggd för buskörning. Den har en ny 1203 kubikcentimeters V-Twin-motor med 120 hästkrafter på topp.

Den har en fackverksram och en upp och nedvänd gaffel med dubbla radiella Brembo-bromsar. Bränsletanken sitter under sadeln så att man får en låg centrerad tyngdpunkt. Precis som på flattrack-racemodellen FTR750 är luftburken placerad direkt ovanför motorn för att mata motorn med luft som ger maximal effekt.

Fjädring och sving är byggda likt racehojen FTR750 för att ge optimal prestanda. Indian FTR 1200 har nyutvecklade däck från Dunlop med Flat Track mönster, man har slopar remmen för kedjedrift och det sitter ett ProTaper styre som bidrar till racekänslan.

FTR 1200- och FTR 1200 S-modellerna har LED-belysning, USB-snabbladdningsuttag, ABS-bromsar och farthållare. Båda modellerna har en ny vätskekyld 1203cc V-twin som erbjuder cirka 120 hästkrafter och 115,2 Nm vridmoment.

Effekten skall vara linjär med en platt vridmomentkurva. Motorn har ett kompressionsförhållande på 12,5:1, högflödescylindertoppar och dubbla spjällhus för optimal luftflöde och kraft.

FTR 1200 S kommer med:

· Fullt justerbar framgaffel och piggy-back stötdämpare justerbar fjäderförspänning, kompressions- och returdämpning
· 4,3-tums anpassningsbar Ride Command LCD-pekskärm med Bluetooth för enkel mobil-uppkoppling
· Lutningskänslig stabilitetskontroll, ABS, antispinn och kontroll av wheelie-kontroll för ökad säkerhet och kontroll
· Tre körlägen (Sport, Standard, Regn) med unika gasresponsnivåer och antispinn

FTR 1200 kommer i Thunder Black, medan FTR 1200 S kommer man kunna välja mellan Indian Motorcycle Red och Steel Grey, Titanium Metallic, Thunder Black Pearl eller i Race-replika färger som matchar den ikoniska FTR750 racehojen. Båda modellerna kommer till återförsäljarna under första halvåret 2019.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar