Jaguar har uppdaterat deras F-Type för andra gången inför lanseringen av en helt ny bil 2022

En helt ny F-Type beräknas komma 2022 och det ryktas att den kommer bli elektrifierad och den ska ha en mittmotor (elbilar har inte mittmotor så vi får se vilken typ av drivlina den får i slutändan) det pratas även om att den ska byta namn till J-Type.

”Nya” Jaguar F-Type är nu officiell, även om ”nya” även denna gång är en överdrift de det är en uppdatering av den tidigare modellen. Den ursprungliga Jaguar F-Type lanserades 2013 (och uppdaterades första gången 2018).

Vi känner igen grundformen på 2020 års nya bil. Uppdateringarna märks främst i fronten med en lägre placering av strålkastarna som har mer slimmad form. Grillen är större (alla bilmärken ökar på den för att försöka öka premiumkänslan) och ribban i mitten är borta.

Bilen känns modernare och närmar sig märkets nyare modeller och nyligen uppdaterade XE, dock har den förlorat en del av sin särprägel men den är rå och ser ut att vara snabb. 

Bak har den runda delen av lysena fått en platt nederkant och vecken kring nummerplåten har fått en ny vinkel. Huven har nya rundare former som ska ge ett bredare intryck.

Stötfångaren skiljer sig mellan de olika versionerna. V6 motorn ryker på den europeiska marknaden, man får nu välja mellan en radfyran eller V8 som tillverkas av Jaguar. Det ryktade bytet till V8 motorer från tyska BMW blev tydligen inte av.

Jaguar F-Type med V8 kommer antingen med 450 eller 575 hästkrafter, väljer du fyran får du 300 hästkrafter. Toppversionen R är fyrhjulsdriven medan den billigaste versionen är bakhjulsdriven, i mellanmodellen kan man välja antigen eller. Den manuella lådan är helt borta, nu får en åttastegad automatlåda för alla versioner.

Interiören är sig lik men den är nu digital och ”nya” F-type har fått ett nytt infotainmentsystem med Apple Car Play eller Android Auto som kan uppdateras på distans.

F-Type erbjuds finns som tidigare både som coupé och roadster och prislappen ligger i Storbritannien börjar på 54 060 pund – närmare 668 000 kronor.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar