2 Shares

Det legendariska ryska vapenföretaget Kalasjnikov vill in på elbilsmarknaden

De har presenterat en ny batteridriven ”superbil” på en militärmässa utanför Moskva. Modellen CV-1 ser ut som en upphottad gammal Lada. Inspirationen har hämtas från den sovjetiska kombimodellen Izj 21252 från 1970-talet, säger Kalasjnikov.

– Vi är vill konkurrera med Tesla, med en nutida framgångsrik satsning på elbilar. Vi förväntar oss att hålla jämna steg med dem, säger Kalasjnikovs talesperson Sofia Ivanova till RBC:s nyhetssajt.

Kalasjnikov är är inte helt tydliga med sina siffror, enligt ryska medier ska CV-1 ha ett batteri på 90 kWh, och med bilen skall kunna köras 35 mil mellan laddningarna. Om det stämmer är bilen mindre energieffektiv än motsvarande modeller i hela västvärlden, som kan rulla mycket längre per kilowattimme.

Kalasjnikov är framför allt känd för automatkarbinen AK-47 och dess efterföljare, som spridits över hela världen över i hundratals miljoner exemplar och är troligtvis det automatvapen som använt mest. På senare år har företaget försökt nå nya marknader, exempelvis modebranschen, men nu vill man tydligen bygga elbilar.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

2 Shares

Kommentarer