I och med Nevs, National Electric Vehicle Sweden, investerar 150 miljoner euro i Koenigsegg kommer de behöva rekrytera personal

Nevs lägger nästan lika mycket, 150 miljoner dollar, i ett nytt samägt bolag, där de ska samarbeta för att utveckla elbilar tillsammans. Men för att öka produktionen behöver Koenigsegg anställa ett hundratal personer för att de skall kunna tillverka den nya ”billigare” bilmodellen.

Den nya bilen kommer förväntas kosta ”blygsamma” 10 miljoner kronor. McLaren och deras dyraste bil kostar närmare 3 miljoner euro och deras enklaste kostar ”bara” 150 tusen euro, samma sak är det med Ferrari och Lamborghini. Så även om Koenigsegg börjar sälja en bil för 1 miljon euro är den fortfarande klart mycket mer exklusiv än konkurrenterna.

Bilarna från Koenigsegg är i dagsläget slutsålda fyra år framåt, de har 28 återförsäljare samtidigt som de under förra året bara kunde leverera 18 bilar. Så återförsäljarna får inte ens en bil var, det finns stor potential i varumärket att leverera fler bilar.

Totalt kommer de att tillverka cirka hundra bilar av den nya Koenigsegg. Det är betydligt färre än de cirka 8 000 som Ferrari tillverkar och de närmare 5 000 som McLaren levererar.

Bild Koenigsegg

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar