Snygg racerbil byggd på en gammal Mazda RX 3

Ett snyggt bygge på en 1974 Mazda RX-3 utrustad med en trippel Mazda 20B-wankelmotor som levererar 400 hästar. Det fanns ingen fabriksbyggd RX-3 som var utrustad med 20B-motorn, eftersom modellen ersattes av RX-7 1978, och 20B utvecklades i slutet av 1980-talet.

20B-motorn som sitter i denna bil kom först 1990.

Denna lilla japanska coupén vann japanska Grand Prix 1972 mot den tidigare dominerande Nissan Skyline. Modellen tog också populära klassvinster i Bathurst 1000, och flera segrar i amerikanska SCCA- och IMSA.

Bilen du ser här är en 1974 RX-3 med en trippel 20B-wankelmotor som ger 400 hästar. Motorn byggdes av wankel-specialisterna DNA Garage i Santa Ana, Kalifornien.

För att sänka vikten så mycket som möjligt har inredningen helt avlägsnats från alla mattor, ljuddämpning, instrumentbrädan och baksätet är borttaget.

En anpassad rullbur konstruerad av RAD Industries har monterats tillsammans med en Racepak dash, bredare skärmar och en subtil bakre vinge.

Slutligen har den fått särskiljande grön och gul lack som påminner om det ikoniska färgschema som används av japanska racerförare Yoshimi Katayama.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar