McLaren kan lätta på bromsen och gasa vidare

McLaren Group där både F1-teamet och gatbilsdivisionen Automotive ingår har drabbats hårt av Corona pandemin. Så pass hårt att det brittiska märket på många sätt har fått bli ansiktet för hur hårt bilindustrin drabbats av Convid-19 då stallet smittades innan F1 premiären.

Klassiska F1 teamet som även tillverkar superbilar för gatan har drabbats hårt av den kraftigt fallande ekonomin i spåren av Corona pandemin. Så pass att företagets överlevnad varit ifrågasatt då de har saknat pengar för att fortsätta. Men nu verkar man ha hittat en kortsiktig lösning.

McLaren Group tvingas till betydande nedskärningar 1 200 anställda sägs upp (av totalt knappt 3 800) då deras likviditet snabbt blivit extremt ansträngd. Den ursprungliga planen på tillfällig finansiering avslogs, där bland annat delar av McLarens historiska bilsamling skulle stå som säkerhet.

Detta har satt en enorm press på företaget som var tvungna att hitta en lösning innan den 17 juli för att inte hamna i ekonomiskt obestånd. Nu verkar det som att man kan köra vidare då en tillfällig lösning tycks vara på plats via ett lån på 150 miljoner pund (drygt 1,72 miljarder kronor) från the National Bank of Bahrain. National Bank of Bahrain ägs till 44 procent av Mumtalakat Holding Company, som även äger 56 procent av McLaren – det hjälpte troligtvis till för att få till en lösning.

 F1-säsongen kör igång nu till helgen, med McLaren med på startlinjen

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar