1 Shares

MV Agustas USA-specialmodeller har tidigare sett varit en succé – möt nya Brutale 800RR America

Inte minst i just USA. MV Agustas tänkte upprepa framgången med nya Brutale 800 RR America. Namnet är inte nytt. Faktum är att den första MV Agustan med namnet ”S America 750” kom redan 1975.

Då var det var en 75-graders, 4-cylindrig luftkyld motor med dubbla överliggande kamaxlar.

25 år senare var det dags för USA-dekalen på en MV Agusta-tank, den första Brutalen, även den med en 4-cylindrig motor. Specialversionen stoltserade med de röda, vita och blåa färgerna från den amerikanska flaggan. 2012 var det åter dags för en America-version med den populära 4-cylindriga Brutale.

Nu är det dags för den senaste Brutale 800 RR i America-version utrustad med dess 3-cylindriga radmotor. Specialversionen har utvecklats med Brutale 800 RR som bas, som just har fått en genomgående uppdatering. Förutom en fullständig omformning av växellådan – är motorcykeln full av tekniska uppgraderingar.

Motorn har fått en ny balansaxel med en nyutvecklad primärtransmission, optimerad form hos inlsugs- och avgaskanaler plus nya ventiler är bara några av de många nyheterna på den här motorcykeln.

Den elektroniska motorstyrningen har uppgraderats med nya algoritmer och motormappningar. Traction Control har uppdaterats och chassiet har även det uppdaterats för att öka motorcykelns styvhet.

Den numrerade specialversionerna har ett metallblått färgschema. Tanken stoltserar med ett stjärnmotiv, precis som den på 1973 års 750 S. Flera delar har fått blank svartlackering, såsom främre framskärmen med MV Agusta-logotypen och kylarvingarna som toppats med ”America Special Edition”.

Sadeln har fått synliga sömmar, och specifika material för förar- och passagerarzon och komforthöjande vaddering.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

1 Shares

Kommentarer