44 Shares

Exotiska sporthojen Norton V4 SS har äntligen börjat tillverkas

Ikoniskt brittiska Norton har börjat producera deras nya V4 SS, sporthojen kommer att tillverkas i deras fabrik i Donington Hall. Det är Nortons mest tekniskt avancerade motorcykel som de någonsin tillverkat godkänd för gata, det här är helt enkelt en racehoj anpassad för väg.

Med endast 200 planerade motorcyklar kommer V4 SS ha en uppdelad produktion, med de första 100 på den brittiska marknaden, Norton kommer under april 2019 slutföra Euro4-anpassning av de andra 100 V4 SS som kommer säljas utanför England från och med maj.

Nya V4 SS V4 bygger på en Aprilia RSV4 motor som är en V-4:a i 72 graders vinkel på 1200 kubik, räkna med en effekt på 200 hästkrafter på bakhjulet. Den blankpolerade aluminiumramen är en kopia från motorcykeln som Norton har kört på Isle of Man, SG5 TT. Kåporna i carbon kan väljas klarlackad eller i kromlackering även hjulen är tillverkade i carbon och fjädringen kommer från svenska Öhlins, med en NIX30 framgaffel och en TTX GP bakstötdämpare.

De europeiska priserna pekar på en prislapp på 51 000 euro för V4 SS, så du får räkna med att hosta upp drygt en halv miljon kronor om du är spekulant.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

44 Shares

Kommentarer