Ford och Lego har tillsammans tagit fram den klassiska ikonen Ford Mustang 67 som legobil

Det är svårt att inte gilla den legendariska Ford Mustang Fastback från 1967, den har nu fått nytt liv i form av legobitar genom ett samarbete mellan Ford och LEGO. Till skillnad från tidigare LEGO-versioner av Sveriges populäraste sportbil består den här satsen av hela 1470 bitar.

– Det finns få bilar som är lika kända som Ford Mustang, det är spännande att se den ikoniska bilens design och arv komma fram i den här LEGO-modellen, säger Roelent de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Den klassiska muskelbilen är drygt 10 centimeter hög, 32 centimeter lång och 14 centimeter bred. Den är komplett med fungerande styrning, snygg kaross i mörkblått med vita ”Shelby” ränder, utbytbara luftintag på huven, tryckt Mustang- och GT-grillemblem, och klassiska femekrade fälgar med tidstypiska däck. Bilen kan även anpassas med en rad olika tillbehör, vilket gör att man kan få en unik bil efter dina önskemål.

– Ford Mustang är en av de mest ikoniska bilarna i historien – att skapa den här bilen i form av LEGO, med den här nivån av anpassning har varit väldigt kul, säger Jamie Berard, designledare på LEGO Creator Expert. Vi kan knappt vänta på att få se våra LEGO- och Ford Mustang-fans kreationer när de tar sig an den här nya modellen.

LEGO-byggsatserna finns tillgängliga globalt i LEGO-affärer och Shop.LEGO.com från och med 1 mars med rekommenderat pris på 1499 kronor i Sverige.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar