Redux tillverkar 30 helt nya BMW M3 E30

Bilar var bättre förr den första BMW M3 30 anses fortfarande av många vara den bästa de någonsin byggt. Så varför inte köpa en som har renoverats från grunden till ett perfekt, glänsande exemplar av det bästa BMW hade att erbjuda under 80-talet. Fast nu med ännu bättre komponenter så klart.

De som tillverkar dessa pärlor är Redux som tar den klassiska BMW M3 E30 och återställer den med mycket kolfiber, inredning i läder eller Alcantara och en fyrcylindrig turbomotor som alternativ. Som en Singer variant av en klassisk M3.

Du måste dock ha en egen E30 M3 som du skickar till Redux.Eefter det gör de en noggrann inspektion och demonterar hela bilen, varje enskild komponent avlägsnas. All färg blästras bort och rostiga delar repareras och nya delar kommer till.

Motorn BMW M3s 2,3-liters fyra borras upp till 2,5 liter (som senare versioner av E30 M3 Evo), de monterar nya vevstakar, kolvar och en BMW Motorsport vevaxel. Redux monterar en Motec ECU, en större kylare, en skräddarsydd motvikt. Du får 387 hästar och 390lb ft vridmoment ur din ”nya” motor.

Du kan även välja en motor med turbo. Beslutet att erbjuda en turboladdad S14 togs inte lätt förklarar Redux. Men en turbo ger mer kraft och vridmoment och Redux säkerställer att varje turbomotor är pålitlig och effektiv. Tanken är om BMW hade fortsatt att utveckla E30 M3 så var det så här det skulle se ut. Med en turbo får du även en omarbetad växellåda och anpassade svänghjul, andra drivaxlar, en uppgraderad diff och en handbyggd rostfritt avgassystem samt en sexväxlad låda andra framtida Redux kommer med femväxlade lådor.

Redux monterar EXE-TC Competition fjädring med trevägsjusterbara dämpare för ”nya” E30., du kan även välja fyrvägsjusterbara EXE-TC-dämpare. Bromsarna kommer från AP Racing med sexkolvsok och 330mm skivor fram, med fyrkolvsok bak med 304mm skivor. det finns även andra alternativ som större skivor, eller till och med keramiska skivor allt efter tycke och smak då du bygger din nya bil.

Hjulen kommer frästa hur aluminiumblock i DTM-stil, de ser speciella ut. De som du ser på bild sitter det racing slicks på, de som ska ha sin bil för gata kommer med Michelin Sport.

Köpare 01 av 30 ville ha en bil anpassad för bana så det sitter en komplett rullbur, race Alcantara inredning och en BMW Motorsport växelspak och AP Racing pedaler Titta noga, och du ser en digital instrumentering. Du beställer så klart hur du vill ha din nya M3 E30 (förutsatt att du hade en som du kunde skicka).

Så vad kostar en ”ny” M3 E30? Hmm, du får helt enkelt ställa frågan om du har en ”gammal” M3 som du vill konvertera. Vi gissar att det inte är billigt.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar