Har du alla nya superbilar och söker en ny bil som ingen annan har spana in denna DB4 GT Zagato

Aston Martin tillverkade bara 20 stycken DB4 GT Zagato, de hade planerat 25 stycken men det var inte tillräckligt många som hade råd eller var på marknaden att köpa en bil som kostade 5470 pund under den tiden, de som köpte en gjorde en riktigt bra investering.

Aston Martin använder den heta trenden med att bygga varumärke genom att bygga nya vintagebilar, de bygger ett antal nya gamla klassiker.

Den hetaste just nu är deras DB4 GT Zagato som tillkännagavs förra året. Aston Martin har precis avslutat den första serien som med nytillverkning av  60-talets vackraste bilar.

I en otroligt vacker röd Rosso Maja har vi en gammal nytillverkad DB4 GT Zagato Serienummer Nr 1 med en 4,7-liters rak sexa med 390 hästkrafter med fyrväxlad manuell växellåda och bakhjulsdrift och diffad bakaxel – en uppgradering mot originalets 314 hästars 3,7-liters motor.

interiören har en FIA-godkänd störtbur och stolar i kolfiber. Exteriört har vi vackra Borrani ekerhjul precis som originalbilen.

Tyvärr är dessa nya bilar inte godkända för gatubruk så ägarna får nöja sig med att gå ned i garaget och njuta eller rasta sin DB4 GT Zagato på klassiska banträffar. 

Aston Martin kommer endast bygga 19 stycken DB4 GT Zagato i deras klassiska bilavdelning.

Priset är drygt 70 miljoner kronor plus skatter är mycket pengar. Framförallt för en bil kan du inte köra på gatan. 

Men alla som köper en ny DB4 Zagato kommer även få en helt ny matchande specialutgåva av deras DBS GT Zagato som de kan köra på gatan.

Aston Martin hävdar att detta är deras dyraste nya bil någonsin, mycket dyrare än deras hybrid V12 Valkyrie hyperbil.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar