KTM lanserar nya KTM 450 rally replica byggd för att vinna Dakar rallyt

Helt nya KTM 450 rally replica bygger på den framgångsrika fabriksmaskin som KTM började tävla med i slutet av förra året.”Vårt mål var att utveckla en cykel med ökad komfort, bättre smidighet och mer stabilitet”, säger KTM Factory Rally Team Leader, Stefan Huber.

”Vi letade efter en förbättrad motorcykel med en lägre vikt som också uppfyller kraven på de förhållanden och intensitet i Dakar. KTM 450 RALLY REPLICA-maskinen är nästan identisk med den som körs av fabriksförarna och den är tillgänglig för att kunderna ska få möjlighet att äga och köra en riktig rallymaskin med högkvalitativa komponenter och maximal innovation. Den har reviderats från grunden och vi ser fram emot att se dessa cyklar på tävlingarna”

Ta en titt på den här skönheten. Alla vill kanske inte köra Dakar med alla dess ytterligheter som sträckor över bergen i hög höjd öken och med sanddyner i 50 graders temperaturer i över 1000 kilometer. Men det vore en cool cykel att ha i stående garaget för att ta en tur med på grusvägarna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar