11 Shares

Peugeot e-Legend flirtar med 70-talets 504 Coupe

Peugeot 504 Coupe var från den gyllene eran då design från Pininfarina kännetecknade dåtidens finaste bilar från europeiska biltillverkare. Du känner genast igen siluetten, men formsspråket och detaljerna är moderna, säger Gilles Vidal som är designchef på Peugeot.

”Det visar att ett autonomt fordon inte behöver ha en neutral design” med det menar Gilles Vidal att en elbil fortfarande kan se ut som en klassisk bil.

Men Peugeot 504 är knappast den mest kända bilklassikern i världen. ”Ja, 504 är inte en ikon, inte som exempelvis Mini. Vi valde den enkom då den fyller 50 år. ”

504 detaljerna är riktigt coola och flirtar med 70-talet. ”Nya 504” e-Legend har sammetklädsel och nackstöd som sitter i ryggstödet så klart i trä. Självklart finns det digitala skärmar, när de inte används för att förmedla information, är det som standard med simulerade träskärmsläckare. ”Digitalt trä”

”Vi tittar på hur långt vi kan driva idén om att vi i framtiden fortfarande kan använda emotionella traditionella material.”

E-Legend drar tillbaka ratten vid automatisk körning eller när du inte kör den. Man har strävat efter att skapa en rolig bil så den har 450 elhästar som driver på alla fyra hjul för skapa den maximala körupplevelsen.

Elbilar behöver inte vara futuristiska, det funkar att man återanvänder klassisk design från 70-talet då bilarna fortfarande hade karaktär med ett tydligt formspråk.

Kom igen Peugeot sätt ”nya 504” i produktion

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

11 Shares

Kommentarer