Lamborghini fick hålla rekordhet på ”ringen” i några månader innan Porsche tog tillbaks tätpositionen med rekordtiden 6 minuter och 40,33 sekunder

En gatlegal Porsche 911 GT2 RS MR satte för ett par dagar sedan ny rekordtid runt Nürburgrings nordslinga. Bakom ratten satt Porsches testförare Lars Kern, han är en snabb 31-åring som har kört många varv runt Nordslingan. Lars Kern har varit med vid tidigare rekordförsök på ringen.

– Körningen var väldigt rolig. Balansen i bilen är mycket bra med det nya paketet. Jag behövde inte ta några stora risker för att vara snabb. Däremot fick jag bara göra ett försök för det började redan bli mörkt, men vi lyckades redan vid första försöket, säger Lars Kern.

Porsche vände sig till sin partner inom motorsport, Manthey Racing, som justerade en Porsche GT2 RS ned ändrade inställningar för att den skulle passa bättre för Nordschleife. Även förarstolen byttes av säkerhetsskäl ut mot en skalskol, dock utan att ge några viktmässiga fördelar. Det är fortfarande ett nytt rekord med en standardbil, men det är inte en bil som du kan köpa från ett Porsche.

– Med den här testkörningen ville vi helt enkelt utvärdera den här bilens potential en gång till. Resultatet är imponerande. Det är verkligen en fantastisk tid. Det visar än en gång tydligt på den här bilens spännande möjligheter, säger Frank-Steffen Walliser som är ansvarig för motorsport och alla GT-modeller hos Porsche.

I somras satte Porsche även en tid som slog alla tidigare rekord rekord på Nürburgrings nordslinga oavsett bilklass. Då slog Le Mans-vinnarbilen Porsche 919 Hybrid Evo till med galet snabba tiden 5 minuter, 19 sekunder och 545 tusendelar. Det var en hel minut och 24 sekunder snabbare än den tidigare rekordtiden som Kenny Bräck satte med en icke gatlegal McLaren P1 2017.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar