Porsche fortsätter att göra framsteg med utvecklingen av sin Mission E electric sports

De har låtit den tidigare F1-föraren Mark Webber ta sig en tur bakom ratten. Porsche har lagt upp testkörning på YouTube, tillsammans med hans intryck. Han verkar ganska nöjd med den nya bilen.

I videon noterar Webber att det känns lite som 919 racerbil när 919 körs i full EV-läge. Han tycker också utsikten över Mission E:s är lik den i 918 Spyder. Dessutom säger han att bilen känns lätthanterlig trots att den är tung med ca 600 hästkrafter.

Konceptet visades med en påstådd effekt på 590 hästkrafter, och det har varit rykten om flera versioner med effektvärden på 402, 536 och 670 hästkrafter. Webbers uttalande tycks motsäga de tidigare ryktena, men vi skulle inte bli förvånade om Porsche kommer att erbjuda flera versioner med olika effekt.

Uppdraget E förväntas komma till Porsche-återförsäljare redan2019. Mission E electric sports konceptet skall ha en extremt snabb laddning där 80 procent av batteriets kapacitet laddas upp på bara 20 minuter med 800-volts snabbladdare.

Porsche arbetar för närvarande med att installera dessa högspänningsladdare runt om i USA för att dra nytta av funktionen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar