Gitarristen Glenn Tipton från Judas Priest, säljer sin fina lågmilare, enda baksidan är att den är högerstyrd.

Judas Priest klassas som världens bästa hårdsrocksband genom tiderna, de hade coola låtar som ”Breaking the Law” och ”You’ve got another thing comin”. Glenn Tipton har dessutom god smak, han har en fin Porsche 911 i sitt garage som han har valt att auktionera ut.

Bilen i fråga är en 911 Turbo från 1985 som inte ens rullat 2230 mil efter att den lämnade fabriken. Det är en i SE-utförande med detaljer som ventilerade hjulhus bak och läderklädsel som sticker ut i mängden vid kommande Porsche-auktionen på Silverstone den 21 oktober. En udda färg i Chiffon White med bara en ägare som inte är vem som helst utan Glenn Tipton, gitarristen i det legendariska hårdrocksbandet Judas Priest.

– Vi fick en guidad tur på fabriken i Stuttgart under vår turné 1985 och jag imponerades av hur de byggde bilarna. Jag var tvungen att köpa en, berättar Glenn Tipton.

Bilens låga miltal beror på att musikerna haft fullt upp samt att han bor på landet och inte har velat ta ut bilen vid dåligt väder. Glenn Tipton bor i Storbritannien och ratten sitter på fel sida (höger sida). Det är dags att sälja Porschen till någon som har tid att köra det mycket välbehållna exemplaret. 

Silverstone Auctions räknar med att bilen kommer att gå för mellan 180 000 och 220 000 pund vilket motsvarar ca 2 till 2,4 miljoner kronor, vilket är vad man får betala för de finaste exemplaren av den modellen på marknaden.

Kan det verkligen vara en slump att Judas Priest album från 1986 heter just ”Turbo”och hitsingeln ”Turbo Lover”?

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar