Red Bull som ”ger dig vingar” – tar över Hondas motorprogram i Formel 1

Red Bull Racing och Honda har har kört ihop sedan 2019 i F1. Prioriteringarna för Honda har dock förändrats på senare tid. Fokus och finanser kommer, istället för racing, vara klimatet och elektrifiering till 2050. Honda kör på under årets säsong tills kontraktet med Red Bull går ut.

Red Bull har tidigare kört med motorer från konkurrenten Renault innan de gick över till Honda, men nu väljer man att satsa på egna motorer. Red Bull tar från 2022 över Hondas teknologi och fortsätter att köra vidare med de motorerna, utan Honda.

Detta beslut kommer av den nya bestämmelsen om att man ska stoppa motorutvecklingen i Formel 1 från och med 2022. Ett nytt motorkoncept kommer införas i F1 2025 och då kommer utvecklingen att startas om igen.

Vi får se om “Red Bull Powertrains Limited” kommer att utveckla egna motorer i framtiden under 2025 eller om de bara kör vidare med ”Honda” motorerna fram tills dess. Red Bull kommer hinna tillverka sina egna motorer under fyra år för att se hur svårt det är. Så fram tills det är dags att ta fram en ny motor har de hunnit se omfattningen och om de kan vara konkurrenskraftiga med en helt egen motor.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar