Ford Ranger Raptor kommer till Europa för första gången – tuffare än någonsin förr

Nya Ford Ranger Raptor kommer att presenteras under Gamescom i tyska Köln, och blir därmed den första bilen någonsin att lanseras under den världsberömda gamingmässan. Ford Ranger får sällskap av Raptor som kommer till Europa i mitten av 2019.

Ford Performance har försett modellen med en 2,0-liters EcoBlue-dieselmotor som levererar 213 hästkrafter och ett vridmoment på 500 newtonmeter. Priset är ej fastställt ännu.

– Glöm allt du trodde att du visste om pickuper. Vår nya Ranger Raptor är i en klass för sig. En öken- och offroadracer rakt igenom som kan ta sig igenom de allra tuffaste väderförhållanden du kan tänka dig, säger Leo Roeks från Ford Performance Europa.

Ranger Raptor är byggd för att klara av hög belastning vid extrema vägförhållanden. Det förstärkta chassit ser till att bilen klarar av även de tuffaste motstånd, som kan uppstå på avlägsna vägar eller om du måste ta dig fram på platser som ställer extra hårda krav. Samtidigt skapar sofistikerad teknologi en komfortabel känsla, där Fords kommunikations- och underhållningssystem SYNC 3 gör det möjligt för föraren att kontrollera ljud, navigation och smarttelefoner med hjälp av röststyrning.

– Det verkligt häftiga med nya Ranger Raptor är hur bra den är på riktigt vilda vägar samtidigt som den känns som en lyxbil på vanlig väg. Hela bilen bygger på Rangerns enastående sofistikerade känsla och funktionella kapacitet, som sedan utvecklats vidare till ännu en nivå. Den körglädje du får uppleva är exceptionell, säger Damien Ross, chefsingenjör på Ford.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar