Tony Cairoli har förlängt sitt kontrakt med KTM

Tony Cairoli världsmästaren från Sicilien som har kört hem 9 VM-titlar i Motocross har förnyat sitt kontrakt med KTM med teamchef Claudio De Carli och Motorsportchefen Pit Beirer.

Det innebär att vi får se Tony Cairoli köra vidare med KTM ytterligare två säsonger – 2019 och 2020. Tony Cairoli tog hem den Österrikiska tillverkarens första VM-titel i den premier-klassen i Motocross-VM på en KTM 350 SX-F 2010 med 100 kubik mindre än konkurenterna, han vann senast MXGP på en KTM 450 SX-F 2017.

2018 kommer bli hans 15:e säsong som professionell GP-förare och hans nionde med Red Bull KTM. Italienaren går in i 2018 års säsong med nio titlar och satsar på att ta hem ett tionde guld (han har vunnitsju i den främsta klassen sedan 2009, sex på en KTM SX-F), 213 GP-tävlingar, 83 vinster och 145 pallplaceringar är en gedigen meritlista.

Tony Cairoli har kommenterat det förlängda samarbetet med KTM

”Jag är väldigt glad att tillkännage detta eftersom vi redan gjort historia 2010 med KTM 350 SX-F som vi vann VM mot alla 450-hojar. Jag känner mig en del av KTM tack vare framgången och företaget växt mycket sen vi började vårt samarbete.”

”Jag satsar på att ta fler VM-titlar och är mycket stolt över att vara en del av KTM. Mycket av det jag gör i mitt arbete innebär produktutveckling och du ser resultatet eftersom det är världens bästa tillverkare av off-road-motorcyklar. Jag är glad att fortsätta och göra det ytterligare två år och försöka ta fler titlar. Jag är riktigt motiverad för kommande säsonger.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar