0 Shares

Vad är coolare än en Ferrari Testarossa? Jo en Ferrari Testarossa cab

Vem minns inte Sonny Crockett (spelad av Don Johnson) och hans coola vita Ferrari Testarossa i Miami Vice. Men visste ni att det fanns specialbyggda Ferrari Testarossa som cab som den ultimata posörbilen. Nu finns en av dessa till salu.

Ferrari sålde aldrig officiellt någon egen cabversion av deras Testarossa, men det fanns de som tyckte att man bara måste ha en Ferrari Testarossa cab och byggde egna versioner. Bara en handfull har byggts och en är nu till salu.

Det fanns två företag som konverterade Ferrari Testarossa till en cab. En av dem var från Kalifornien vid namn Richard Straman, en annan version bryddes av italienska Giovanni Agnelli. Många föredrar utseendet på bilen från Straman då han inte bara kapade av taket utan han gick vidare och modifierade vindruta, dörrar och hela bakdelen vilket skapade en fantastisk design som ser ut som om den kom från Ferrari-fabriken.

Bilen på bilderna är från från 1987 har lite drygt 8000 mil på mätaren och har genomgått en full service. Den ser ut att vara i fint skick, och är för närvarande ute till försäljning hos Stuart Parr Collection, en återförsäljare i New York.

Det finns inget pris utsatt, men med tanke på Straman bara byggt ett dussin bilar lär den kosta lite mer än en ”vanlig” Ferrari Testarossa.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer