BMW Z8 vad ett koststycke i sig, Alpina byggde 555 stycken i sin version.

MW Z8  Roadster tillhör inte vanligheterna. Legendariska Alpina byggde sin version och resultatet var – och är än idag – en fröjd för ögat. Nu är en av dessa till salu hos RM Sotheby’s Monterey i augusti, men den lär nog bli riktigt dyr.

Så vi vanliga dödliga får nöja oss med att dregla på bilderna och drömma oss bort om en stund bakom ratten på denna vackra dyrgrip, har du några miljoner över och en plats i garaget ska du kanske åka dit och se om du kan vara med i bud-tävlingen.

Z8 är en BMW roadster som efterliknar de klassiska ikonen 507. Faktum är att Z8 även kallades ”Z07” i början. BMW Z8 kom med en 5,0-liters V8 från E39 M5 god för 400 hästkrafter matchad med en sexväxlad manuell och bakhjulsdrift.

Den tog sig från 0-100 kilometer i timmen under 5 sekunder och har en toppfart som var begränsad till 250 kilometer i timmen.

Sedan var det dags för Alpina att sätta tänderna i den, de bestämde sig för att modifiera den enligt sin egen filosofi. 5,0-liters M5 V8 byttes ut för Alpinas 4,8-liters B10 V8, med mindre effekt på 375 hästar???

Mer vridmoment vid lägre varvtal och den manuella lådan byttes ut mot en automatlåda och accelerationen var något långsammare, men de tog bort spärren för topphastighet så den var något snabbare.

Fjädringen modifierades och blev mjukare och man satte dit Alpinas klassiska hjul i 20 tum. Vid närmare eftertanke, jag vill nog hellre ha originalbilen, tack.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar