Ford fortsätter elektrifiera sina bilar

Nu släpps en ny version av Ford Focus med drivlinan EcoBoost Hybrid som har ett 48-volts mildhybrid-system. Dessutom får den en 12,3-tums digital instrumentpanel och är utrustad med den senaste tekniken för att kunna maximera uppkopplingsmöjligheter.

Ford Focus mildhybrid kommer finnas som ST-Line, Titanium, SUV-inspirerade Active och lyxiga Vignale.

Nya Ford Focus EcoBoost Hybrid erbjuder en 1,0-liters hybridmotor med 155 hästkrafter, som levererar mer än dubbelt så hög effekttäthet jämfört med den 2,0-liters bensinmotor med 145 hästkrafter som användes i Focus för precis 10 år sedan, och med 45 procent bättre bränsleeffektivitet.

Focus EcoBoost Hybrid finns också tillgänglig med 125 hästkrafter, och ersätter 1,0-liters EcoBoost bensinmotorns standardgenerator med en remdriven integrerad generator (BISG), vilket möjliggör uppladdning av bilens 48-volts litiumjonbatteri vid inbromsning.

–Våra elektrifierade drivlinor är inte bara utformade för att spara bränslepengar för föraren, utan även för att skapa en härlig körupplevelse. Focus EcoBoost Hybrid integrerar sömlöst el- och bensindrift för nya nivåer av prestanda och bränsleeffektivitet, säger Roelant de Waard, marknads- och försäljningschef på Ford Europa.

Gör det lättare att behålla fokus och uppkoppling
Ny teknik med bland annat en 12,3-tums digital instrumentpanel och ett riskinformationssystem, som kommer senare i år, gör den utvecklade Focus-modellen mer lättkörd än någonsin. Den nya instrumentpanelen är försedd med tydlig grafik för att hålla föraren uppdaterad om den elektriska energiförbrukningen. Föraren kan enkelt se hur mycket energi som genererats av mildhybrid-systemet och se i realtid om energi förs till batteriet för att kunna styra och förbättra bränsleeffektivitet och prestanda.

–Det som gör det nya riskinformationssystemet speciellt är att bilarna är uppkopplade direkt till internet, utan att förlita sig på tredjepartsappar. Det här är ett viktigt steg framåt. Varningarna är specifika, relevanta och skräddarsydda för att hjälpa till att förbättra just din resa, säger Joerg Beyer, chefsingenjör på Ford Europa.

Nya Ford Focus EcoBoost Hybrid finns tillgänglig redan nu för försäljning och kommer att finnas i bilhallarna för provkörning i månadsskiftet juli–augusti.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar