Ford förenklar vardagen för företagares vagnpark

Ford har i samband med elektrifieringen av deras fordonspark lanserat Ford Pro som samlar alla funktioner för företagare gällande alla fordon som används. Man vill helt enkelt förenkla bilägandet så att man bara har en kontakt gällande allt.

Man tar helt enkelt hand om det mesta som berör alla fordon som finansiering, mjukvara, laddning och service. Att bilföretag har hand om finansiering är kanske inget nytt, men det underlättar.

Men däremot med de nya möjligheterna med uppkopplade fordon och utveckling av mjukvara kopplat till det kan man göra stora saker. Dels kan man optimera vagnparken efter körrutter om man ser hur bilar används under dagen.

En annan viktig komponent när man går över till elbilar är att bygga en infrastruktur med laddstationer som är på plats när man får sina bilar, även detta hjälper Ford till med att sätta upp och finansiera.

En intressant del är hur man kan utveckla service med uppkopplade fordon. Tidigare åkte man till verkstaden när man hade fel på bilen så kopplade de upp den i datorn och felsökte, efter det beställdes det delar och man fick åka dit på nytt.

I den nya uppkopplade världen kan Ford Pro koppla upp sig mot bilen och felsöka, hittar man fel beställer man delar och man erbjuder även att man kommer ut till företaget och lagar bilen och gör en service på plats. Allt för att förenkla vardagen för företagen samt att optimera deras vardag.

När kommer Ford Pro till Sverige, vi har inget färdigt datum men det är lanserat i Europa och beräknas komma till oss i årsskiftet. Så håll utkik hos din Ford handlare om lanseringen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar