En fyradörrars M3 familjeracer från BMW

Som en kusin till M3 Evolution kommer nu nya BMW M3 CS. Det är dock ingen ”Coupé Sport” utan en fyradörrars prestandabil som är rejält uppgraderad. Med Competition Package ökas effekten till 460 hästkrafter.

Den nya M3 CS har riktigt bra prestanda, sprinten 0-100 avverkas på snabba 3,9 sekunder. Toppfarten är begränsad till 280 km/h.

Bilen har kolfiberförstärkt plast i tak, huv och i frontsplittern samt i den bakre diffusorn, man har sänkt vikten med 50 kilo jämfört med vanliga M3 modellen.

Interiören har en tvåtons helläderinredning och Alcantara. Växellådan är som standard M DCT-dubbelkopplingslådan har separat oljekylare och går att växla antingen manuellt eller med automatik.

Chassisättningen är samma som man får med Competition Package. Delar i smidd aluminium med adaptiv M-fjädring som standard som har en geometri optimerad för både gata och bana. Bilen rullar på Michelin Pilot Sport Cup 2-däck på 265/35 R 19 fram och 285/30 R 20 bak. Semislicks som även är gatlegala. Man kan även beställa bilen med Michelin Sport-däck om man önskar.

Fyradörrars BMW M3 CS kommer att tillverkas i cirka 1.200 exemplar, fabriken börjar bygga bilarna i mars och orderböckerna öppnar nu i januari.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar