Bilägare är tveksamma att byta från bensin till el

I en studie rörande elektrifierade fordon, genomförd i Europa, USA och Kina på uppdrag av Ford, framkom det att de flesta kan tänka sig att äga ett elfordon i framtiden. Men 40 procent av de tillfrågade anser dock att de har för lite kunskap när det kommer till frågan om elbilar.

Detta kan vara ett hinder att byta från pump till kontakt när man ska köpa en ny bil. De viktigaste frågorna hos respondenterna berör brist på laddningsstationer, kort batterilängd och ett behov av att kunna ladda ofta.

Under 2020 lanserar Ford en ny Mustang-inspirerad och helt elektrisk SUV som en del av ett omfattande sortiment med elektrifierade modeller.

Ford har därför utvecklat en ny internetlösning där föraren enkelt kan kartlägga sin resa med dagliga körrutiner och se hur långt bilen kommer mellan laddningar med den nya modellens förväntade räckvidd på 60 mil.

Detta är en del av ett pågående initiativ från Ford för att utbilda inom mildhybrid, elhybrid, laddhybrid och helt elektriska fordon samt att slå hål på en del myter kring ämnet.

– Våra kunder förstår några av fördelarna med elektrifierade fordon men det finns fortfarande ett kunskapsgap. De elektriska fordonen har förändrats avsevärt den senaste tiden och därmed har behovet av utbildning vuxit fram. Vi befinner oss i en tid av massiv förändring, vilket kan vara spännande för vissa men skrämmande för andra. Genom att erbjuda en rad elektrifierade fordon – från mildhybrider till helt elektrifierade modeller, och samtidigt ta hål på några av de vanligaste myterna, vill vi hjälpa våra kunder när vi sätter vår flotta med helt elektriska fordon på marknaden, säger Darren Palmer, Team Edisons globala produktutvecklingschef på Ford.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar