Från och med idag kan man i Sverige beställa Fords eldrivna prestandabil Ford Mustang Mach-E

Svenska kunder får bilen levererad från maj nästa år, och Ford räknar med att sälja 3 000 bilar under 2021. Förväntningarna på nya Mustang Mach-E är minst sagt stora i Sverige. Ford har sällan tidigare sett ett så pass stort intresse för en bil innan den har lanserats, såväl i Sverige som på global nivå.

Bilen visades upp för första gången för journalister i Norge för ungefär ett år sedan, och Ford har sedan dess släppt en mängd information om bilen.

Nya Mustang Mach-E kommer bland annat att erbjuda over-the-air mjukvaruuppdateringar, Fords senaste infotainmentsystem SYNC4 samt tre olika körlägen som markant skiljer sig åt; det tysta och lugna Whisper, det mer vardagliga Active och det prestandamässiga Untamed.

Nu kan man alltså äntligen beställa bilen i Sverige, och bilen kommer till att börja med säljas i fyra versioner:

RWD Standard Range 574 900 SEK upp till 440 km räckvidd
RWD Long Range 649 900 SEK upp till 610 km räckvidd
AWD Standard Range 644 900 SEK upp till 400 km räckvidd
AWD Long Range 734 900 SEK upp till 540 km räckvidd

Mustang Mach-E kommer att säljas hos de flesta svenska återförsäljare. De kunder som är riktigt snabba med att beställa sin bil beräknas kunna få den levererad redan under våren 2021 och Ford Sverige räknar med högt tryck i samband med säljstart.

Ford Sverige har också lagt in bilen i sin konfigurator där kunden själv kan bygga bilen, välja färg osv, samt välja sin återförsäljare.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar