Intervju med årets segrare i Supermoto, Openklassen

Vi passade på att fråga vinnaren i openklassen i årets Supermoto mästerskap om hur det känns med att knipa en guldmedalj, trots att det är en tävling kvar i årets mästerskap. Daniel Niklas Christensen har varit vassast i openklassen i år, farten har konstant ökat för varje tävling.

Daniel du har gått från klarhet till klarhet i år och blir bara snabbare och stabilare i din körning, vad är hemligheten?

Jag har framförallt en stor erfarenhet av att köra off-road, det är där har jag tagit igen det som jag tappat på asfalten mot de andra.

Du har redan tagit hem guldet i openklassen, hur känns det?

Det känns helt galet att det har gått så bra trots att jag körde motard för första gången vid deltävlingen på Gröndal i år. Jag är riktigt stolt över alla segrar och jag är tacksam för all hjälp och alla tips som jag fått under säsongen.

Det är en tävling kvar i år, tänker du köra i elitklassen och kriga med de andra SM förarna i sista deltävlingen i Rättvik?

Ja det är planen att köra med dom tuffa grabbarna och fightas med dem.

Hur tror du att det kommer att gå i säsongens sista tävling?

Om jag håller mig på hjulen och mina starter fungerar lika bra som i helgen så kommer jag inte sist i alla fall. Mycket kan hända under en tävling, det är det som är det roliga med RACING.

Tack för att du tog dig tid, vi följer din framfart i säsongens sista tävling i Rättvik. Ni får en fullständig rapport efter sista SM-tävlingen här på MotorWorld.se

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar