Vi har intervjuat årets hetaste Supermoto förare

Jonas Skoby kom in i openklassen i årets Supermoto serie vid tredje deltävlingen och vann nästan alla race efter det och kom totaltvåa i serien. Till 2020 kommer han köra i Elitklassen, dvs Supermoto SM där vi andra förare får se upp för hans framfart.

Jag passade på att fråga Jonas lite om året som gått och hans mål för säsongen 2020

Hej Jonas, kul att få en pratstund med dig. Ingen i supermotocirkusen viste vem du var innan du dök upp och dominerade, nu vet vi alla att du är sjukt snabb. Kan du berätta vad du har gjort innan du kom till Supermoto mästerskapen

Haha, innan jag testade på supermoto racingen har jag väll egentligen bara ”lekt runt”. Håller på en del med stunt och kört lite shower på t ex MC-Mässan 2018/2019, Start 2 Ride på Gillinge etc. Men har även lite störra sociala medier som jag tycker är extremt roligt att hålla på med, både Instagram och YouTube. Från det har skulle jag säga att jag har utvecklat en liten unikare körstil som freestyle åkare. Mycket offroad med SM däck, gatkörning och stunt. Det kombinerat med lite crossåkning har nog gett mig stor hjälp inför Supermoto tävlingen jag bara skulle testa på..😁

Du har i princip vunnit alla race, vad är hemligheten?

Ja det blev ju 11 av 12 heatvinster! Hemligheten har varit i princip noll misstag under säsongen i år, blev ju en snabb visit på asfalten i Borås annat än det har jag nog inte gjort något misstag vilket gett mig fri väg framåt varje tävling!

Hade du förväntat dig att du skulle dominera som du har gjort?

Verkligen inte, gick in med målsättningen topp 5 när jag kom till första tävlingen i Tuvängen.

Hur tror du att det kommer gå nästa år i elitklassen?

Jag hoppas och tror att det kommer gå riktigt bra, utvecklingskurvan kommer gå spikrakt uppåt när man får jaga och träna bakom dom snabba grabbarna i elit!

Har du några träningstips till oss som inte är så talangfulla som du är?

Mitt träningstips är nog att inte snöa in sig för hårt på att bara träna supermoto på asfalten, cross/enduro. Men även ut i spåren med sm sulorna på!

Vi ser fram mot att följa din framfart i Supermoto SM 2020

Tack så mycket! Vi syns ute på banorna 2020! Tack för att jag fick vara med.

Följ Jonas Skoby i sociala medier

YouTube
Instagram @skoovby

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar