Till tredje Supermoto SM kom danske Simon Vilhelmsen och visade var skåpet ska stå

Under tidskvalet var det suveräne Hampus Gustafsson som hade bästa kvaltid fram till sista varvet då Simon Vilhelmsen satte snabbaste tid när målflaggan föll och Hampus fick finna sig med andra snabbaste tid före finske Otto-Pekka Lappalainen som satte tredje snabbaste tid.

I första racet tog Simon Vilhelmsen starten och Hampus Gustafsson jagade honom fram till målflaggan föll, men danske Simon var svår att rå på och Hampus körde in på andra plats före Otto-Pekka Lappalainen på tredje plats. Patrik Kerttu har varit stabil den här säsongen och han säkrade en fjärde plats före Peter Mackhé som körde in som femma. Det var en del som körde omkull, bland annat Fredrik Odén som tappade placeringar och jagade på ända in i mål.

I race två var det återigen Simon Vilhelmsen som drog iväg. Hampus Gustafsson fick punktering och rullade långsamt i mål för att säkra några poäng. Så på andra plats hittade vi Otto-Pekka Lappalainen före Anton Christenssen som körde in på tredje plats. Daniel Christenssen gjorde en stark insats i andra racet och körde in som fyra före Patrik Kerttu som var femma in i mål.

I tredje och sista racet vänder man på startordningen efter tiderna under racet. De snabba pojkarna Hampus Gustafsson och Simon Vilhelmsen fick starta längst bak. Längst fram i startledet hittade vi istället Andreas Jankowiak, Peter Mackhé och Fredrik Odén. När starten gick stack Fredrik Odén följd av Peter Mackhé men danske Simon Vilhelmsen körde upp sig till tvåa från att ha startat längst bak redan i första sväng och till andra svängen körde han även om Fredrik Odén, en otroligt stark start från Simon. Sedan kom även Hampus Gustafsson och Anton Christenssen ikapp.

Simon Vilhelmsen drog ifrån och Hampus Gustafsson låg en bit efter och Anton Christenssen låg helt själv på tredje plats. Under racet var det kamp mellan Fredrik Odén, Peter Mackhé och Daniel Christenssen om fjärde platsen. Peter Mackhé kom ikapp Fredrik Odén och körde om, Daniel Christenssen knappade in och försökte köra om men men slutade som femma i sista racet. Otto-Pekka Lappalainen var omkull och körde in som 9:a för att säkra poäng.

Tre segrar för Simon Vilhelmsen innebar att han stod längst upp på pallen som totalsegrare, Hampus Gustafsson var tvåa för dagen trots punktering i andra racet. Otto-Pekka Lappalainen stod på pallen som trea totalt trots kullkörning i sista racet. Detta innebär att Otto-Pekka Lappalainen nu leder svenska Supermoto SM tabellen till nästa SM deltävling nummer fyra som går i Strängnäs om två veckor.

Tack HB Photography för bilderna

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar