Halva Supermoto SM säsongen är avklarad och Hampus Gustafsson #146 har dragit ifrån i SM tabellen

Här kommer en rapport från race 4 i Strängnäs som gick på ett flygfält och race 5 som kördes på Borås Motorstadion. Till Strängnäs fick vi ett par snabba finländare som gästspelade och till Borås kom ett gäng snabba danskar där Simon Vilhelmsen #64 drog upp tempot.

Hampus Gustafsson var inte långt efter då han låg hack i häl bakom Simon Vilhelmsen under hela helgen.

Supermoto deltävling fyra gick på Strängnäs flygfält och det var en riktigt snabb bana med off-road parti som gick på det torra gräset. Det var halt och dammade så att man möttes av en vägg av damm om man låg bakom andra förare.

John Stambeck #864 var tillbaka efter hans skada på huvudet han visade att farten fanns kvar trots att han varit borta ett par tävlingar, John vann första racet bromsade stopp i race två och tog hem segern i race tre. Men det räckte inte hela vägen då stabila Hampus Gustafsson vann race två och körde hem andra platserna i de andra racen och tog därmed totalsegern.

I Openklassen fortsatte Daniel Christensen #288 visa vart skåpet skall stå, hann var tvåa i race ett och två och vann race tre och tog därmed hem totalsegern för dagen före Martin Erlandsson #21 som vann race ett och två men han var femma i tredje racet och fick nöja sig med en andra plats för dagen. Helgens hjälteinsats stod Ola Andersson #36 för som tog starten i sista racet där han halkade ned till andra plats innan målflaggan föll.

I helgen gick deltävling fem i Borås under strålande sol, banan har fått ny asfalt och man hade byggt ett nytt off-road parti så det var en ny bana för alla förare.

Under tidskvalet tampades Hampus Gustafsson #146 och Simon Vilhelmsen #64 om pole position. Simon Vilhelmsen satte snabbaste varvid och stod därmed längst fram i starten. Hampus Gustafsson och Simon Vilhelmsen låg nära varandra och kampades hela helgen, men det var danska Simon Vilhelmsen som var snabbast under helgen han vann alla tre race. Hampus Gustafsson var tvåa i alla tre race och Anton Christensen #92 var trea efter Hampus.

Resultaten för helgen i elitklassen innebar därmed att Simon Vilhelmsen var etta och Hampus Gustafsson var tvåa och Anton Christensen var trea totalt. John Stambeck valde att inte köra under helgen på grund av hans skada då sviterna var för hårda efter deltävling fyra.

Openklassen drabbades tyvärr av skador och Martin Erlandsson #21 som låg med i toppen av poängtabellen bröt benet och kunde inte vara med och kriga under helgen. Daniel Christensen #288 fortsatte dominera under helgen, han satte en riktigt bra kvaltid som hade räckt långt i elitklassen och han vann alla tre race under helgen och har dragit ifrån i poängtabellen. Lasse Henriksson #50 körde stabilt under helgen med två andra platser och en tredjeplats var han totaltvåa under helgen. Trea under helgen var David Odén #20 med två tredjeplatser och en andraplats.

Till Borås kom det flera Streetförare så att man kunde köra den klassen för första gången. Riktigt kul med flera nya förare som kommer och fyller på i en ny tävlingsklass, vi får hoppas att det kommer fler förare som kör Street den 18 augusti i Södertälje.

Poängställning i Elitklassen – topp 10
1:a Hampus Gustafsson #146 – 275 poäng
2:a Fredrik Eriksson #14 – 191 poäng
3:a Carl Wennerberg #88 – 161 poäng
4:a Oskar Karlsson #121 – 150 poäng
5:a Anton Christensen #92 – 142 poäng
6:a Patrik Kerttu #100 – 139 poäng
7:a Peter Mackhé #49 – 109 poäng
8:a John Stambeck #864 – 104 poäng
9:a Fredrik Odén #430 – 94 poäng
10:a Andreas Jankowiak – 94 poäng
Poängställning i Openklassen – topp 10
1:a Daniel Christensen #288 – 255 poäng
2:a Joakim Danielsson #46 – 179 poäng
3:a Robin Hult #77 – 159 poäng
4:a Lasse Henriksson #50 – 152 poäng
5:a Martin Erlandsson #21 – 142 poäng
6:a Thomas Söderberg #111 – 111 poäng
7:a David Odén #20 – 91 poäng
8:a Tim Nöjdh #42 – 91 poäng
9:a Christina Winnergren #34 – 87 poäng
10:a Ola Andersson #36 – 76 poäng

PS! Tack Turutianite foto för bilderna

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar