Supermoto-säsongen har redan satt igång i södra Europa. Medan vi här uppe i norr väntar på att snön skall smälta bort har Hampus Gustafson hunnit med att träna ett par veckor i Italien och damma av årets första race, läs hur det gick för honom här.

Hampus Gustafsson är en lovande talang i svensk supermoto, han missade tyvärr största delen av SM-serien 2016 på grund av en skada. Men till årets sista race var han taggad på en ny KTM-racer och tampades med John Stambeck som körde hem SM-titeln.

Vi kan räkna med att Hampus kommer att vara med och kriga om SM-guldet i år. Han har redan hunnit påbörja supermotosäsongen som du kan läsa om här.

Här kommer en rapport från – Hampus Gustafson #146 – säsongens första race nere i Tyskland idag.

Jag körde två träningar under lördagen, den första träningen gick åt till att hitta runt då det var en knixig men riktigt cool bana.

Under det andra träningspasset började det flyta på mycket bättre och det visade sig på varvtiderna också, vilket kändes bra inför söndagens race.

Idag söndag började vi dagen med en ”Warm Up” och det kändes riktigt bra inför tidskvalet. Samma fina feeling infann sig under kvalet och jag körde till mig 4e tid. Vilket innebar en start i första ledet, villet är viktigt om man skall vara med i starten.

I race ett fick jag till en mycket bra start och rundade första böjen som tvåa, jag höll andra platsen fram till mitten av racet då jag blev omkörd och trillade ned till en tredje plats som jag lyckades hålla in i mål. Jag körde in som trea i första racet.

I race två fick jag till en sämre start än under första racet och kom in som femma i första böjen. Det var svårt att köra om på den trånga banan, jag lyckades köra mig upp till fjärde plats som jag höll in i mål. Så jag tog mig in som fyra i race två.

Jag slutade fyra totalt med samma poäng som trean.

Störtskön start på säsongen✊

Här har ni bilder på Hampus när han drar med sin KTM på Castelletto di Branduzzo i Italien på hans försäsongsträning.

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar