I helgen kördes supermoto race i Ödeshög som arrangerades av fjolårets svenska mästare John Stambeck. Det var snabba race i Speedmotard-format.

John hade tillsammans med andra eldsjälar byggt en temporär snabb bana i ett industriområde strax utanför stan, tyvärr var inte vädrets makter med oss då det regnade hela dagen. Men det stoppade inte förarna eller publiken för att komma till Ödeshög.

Banan utnyttjade alla asfaltsträckor som fanns tillgängliga i området och anslöt sedan till mycket fin en temporär off-road sektion med ett dubbelhopp på 17 meter spets till spets (men det var närmare 25 meter för vissa när de tog i ordentligt för att ta sig över). Det var ett fåtal förare som vågade sig på att hoppa i regnet. Anton Cristensen tog det redan på första varvet, han hoppade dubbeln resten av dagen. Han kommenterade hoppet – Lika bra att ta det direkt annars börjar man tveka och det blir svårare för varje varv. Det var några som stöp då de landade fel, men ingen skadade sig under dagen trots en del hårda krascher. 

Efter förmiddagens träningar kördes 4 kvalheat med fyra man som kvalade vidare till 4 nya kvalheat utifrån hur man placerade sig, för att slutligen köra D-C-B-A finaler, bästa man från D fick köra C final, bästa man från C fick köra B final och bästa man från B fick köra A-finalen där 4 tidigare hade direktkvalificerat sig. De korta heaten lämnade ingen plats för misstag, stöp man var det svårt att hinna köra upp sig igen.

Det var hårda och snabba kamper om endast 5 varv i alla kval och innan D-C-B finalerna innan det äntligen var dags för A-finalen. När det var dags att ta sig till starten till A-finalen upptäckte Fredrik ”Biffen” Eriksson att han hade landat så hårt tidigare under dagen så att han hade knäckt några bultar i styrkronan som håller fast gaffel och framhjul, så han fick tyvärr rulla in i depå. Det var synd då han och John hade en riktigt hård kamp i kvalet och denna skulle troligtvis fortsatt i finalen.

John Stambeck tog starten i A-finalen och höll ledningen hela vägen in i mål, bakom honom var det en hård kamp om andra platsen mellan Oscar Carlsson och Carl Wennerberg, men det var Carl som drog det längsta strået och kom in som två före Oscar.

Här har ni bilder från Rallybilden.se

Supermoto Ödeshög City Racing 2017 – Gallery 1

Supermoto Ödeshög City Racing 2017 – Gallery 2

Supermoto Ödeshög City Racing 2017 – Gallery 3

Supermoto Ödeshög City Racing 2017 – Gallery 4

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar