Efter två veckor på olika banor i Italien måste jag konstatera att det är svårt att slå detta land när man vill köra Motocross eller Supermoto

Påskveckorna firades i vanlig ordning i Italien nära Milano och Torino på banorna Castelletto di Branduzzo, Busca kart planet, Le Colinne i Chignolo Po och Ottobiano. En dröm för alla motocross- och supermotoförare där man kan köra varje dag från morgon till kväll.

Vi börjar med Castelletto di Branduzzo – en bana som man gör VM och EM på – så är det en otroligt lång banslinga som är kuperad, har långa rakor och var en av de första banorna som asfalterade off-road sektionen. En riktigt snabb bana där man närmar sig 160 kilometer i timmen på långrakan med en Supermoto och de har troligen den längsta vänstersvängen av alla supermotobanor.

Ett obligatoriskt stopp för att känna på hög fart och för att få testa asfalts off-road.

Sedan har vi Busca – en bana som man gör VM och EM på – som ligger bortom Torino nära franska alperna, en riktigt fin bana där de förra året asfalterade sin off-road sektion. Banan bjuder på både snabba och långsammare tekniska partier och har off-road i asfalt samt en lång skön höger velodrom i asfalt.

Klart värt två timmars bilkörning från Milano för ett par dagars bra körning.

Le Colinne i Chignolo Po har en riktigt rolig asfaltsslinga samt en off-road sektion som de tyvärr aldrig preparerar. Men banslingan på asfalten är riktigt rolig där man kan sladda både in och ur svängarna på klassikt supermotardstuk. Banan har två långa rakor samt tekniska partier som är lite kluriga. Bandepån är riktigt fin med palmer och permanenta depåtält där man kan lasta av hojarna.

Sist men inte minst har vi Ottobiano – en bana som man gör VM och EM på – en riktigt bra asfaltssektion med klassisk off-road som i sand/jord är öppen på torsdagar. De har även fyra motocrossbanor att välja mellan.

Depån är alltid välfylld med fabriksstall och VM-förare som är ute och testar.

Ottobiano har en riktigt bra restaurang med god mat, duschar så man kan gott ha det som bas om man skall vara i Italien ett par veckor och träna.

Helt optimalt då man kan alternera mellan Supermoto och Motocross från samma bandepå.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar