I helgen kördes årets första Supermoto SM

Det var åtta SM förare och totalt 20 förare i Open- och Damklassen som körde ihop när första Supermoto SM deltävlingen gick av stapeln i Borlänge. Det regnade rejält natten till söndagen men väl till träning och kval hade banan torkat upp så att det var torrföre.

I Supermoto SM klassen var Hampus Gustafsson överlägset snabbast i tidskval med en tid på 40.048 som han satte på sista kvalvarvet, efter honom hade vi Finska Otto-Pekka Lappalainen med en tid på 41.258 han var därmed 1.210 efter Hampus. På tredjeplats hade vi Anton Christensen med tiden 42.448. så de var de som stod i främsta ledet i de två första finalerna.

I Race ett drog Hampus iväg med Otto-Pekka jagandes bakom på andra plats hela vägen in i mål, Anton jagade på tredjeplats hela vägen in i mål. Race två var en repris på med samma placeringar i topp tre, Fredrik ”Biffen” Ericsson satsade lite väl hårt och gick omkull så han hamnade längre bak i fältet.

Till sista finalen vände man på startordningen baserat på tiderna under de två första racen så då fann vi helt plötsligt Andreas Jankowiak i pole position och Peter Mackhé på andra plats och Daniel Christensen på tredje som startade i första ledet.

Med den omvända startordningen med de snabbaste förarna längst bak blir det publikvänligt med flera omkörningar när de ska ta sig igenom fältet.

Hampus var snabbt förbi in i topp igen och Otto-Pekka Lappalainen tog sig lätt fram till andra platsen även i sista finalen, på tredjeplats hade vi Fredrik Odén. Anton Christensen gick omkull och fick jobba sig igenom fältet en gång till för att ta en femteplats innan flaggan föll.

Pallplatserna sammanlagt för helgen blev Hampus Gustafsson 1:a totalt, Otto-Pekka Lappalainen 2:a och Anton Christensen 3:a.

Deltävling 2 i Supermoto SM går i Örebro 29-30 juni

Bild: SupermotoSweden.se

Ni hittar resultat här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar