Carl Wennerberg är årets stora överraskning i årets Supermoto SM. Han har kört stabilt hela säsongen och ligger nu på en tredjeplats inför SM finalen 14-15 september i Rättvik.

Carl du är en av förarna som åker runt på alla SM tävlingar helt själv. Du kör, mekar och fixar allt i depån själv och ligger samtidigt trea i SM tabellen. Hur hinner du med allt?

Gäller nog att planera lite innan och ha rätt bra koll på hojen på tävlingsdagen så att allt flyter på mellan racen vid exempelvis byte av hjul och däck med mera.

En tredjeplats i SM inför finalen är riktigt bra jobbat, hade du väntat dig det när säsongen började?

Nej verkligen inte, hade räknat med att ligga på 5:e eller 6:e plats men jag haft lite tur genom att hålla mig skadefri och jag har inte haft något större haveri på hojen under racen.

Du har inte riktigt samma budget som vissa andra men du är grym på att mecka, hur laddar du upp inför tävlingarna och hur fixar du hojarna?

Jag testar och tränar lite motard eller cross veckan innan med någon dags vila innan tävlingsdagen. Annars försöker jag ha ordning så hojarna är kör dem klara för besiktning samma vecka, men det brukar väl oftast bli kvällen innan. (Brukar oftast kännas bäst när man är ute i sista minuten, konstigt nog).

Så den klassiska sportfrågan, hur känns det inför SM finalen om knappt två veckor?

Det känns bra, jag hade väl tänkt att kolla över allt lite extra samt fixa och kolla växellådan och kylningen av motorn efter helgens träningsläger då jag haft lite problem med det. Annars har jag tänkt köra lite strategiskt i sista racet så ej raketen Anton får för många poäng.

Tack för din tid Carl, vi kommer följa dig i finalen och vi håller tummarna att du behåller tredjeplatsen i totalen för säsongen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar