Porsche 911 GT3 RS har satt ett nytt rekord på Nürburgring med tiden 6m 56.4s

Låt oss lägga till kontext. Det gör nya Porsche 911 GT3 RS till en av världens snabbaste produktionsbilar om du vill gasa runt på en den legendariska slingan där alla slåss om att vara snabbast runt ”det gröna helvetet”

Det är inte riktgt lika snabbt som Lamborghini Huracán Performante, som satte tiden 6m 52.01s, men det är snabbare än Porsches 918 Spyder, Lamborghini Aventador SV och andra fantastiska bilar som Nissan GT-R, Enzo, SLS AMG, och så vidare.

Tiden är 24 sekunder snabbare än tidigare GT3 RS runt ringen, läs tjugofyra sekunder. Vi misstänker varvtillstånd för den gamla GT3 RS spelade en hand i detta, men fortfarande. Porsche satte fyra varv med föraren Kevin Estre och Lars Kern, varje varv var mellan sju minuter och knappt tio sekunder mellan varandra.

Tydligen varvtalet genomfördes under idealiska förhållanden och Estre avslöjade att ”genom de snabba partierna var bromsarna på GT3 RS otroligt nära vår GT3 R-bil”.

GT3 RS har en 520 hästars 4,0-liters boxersexa utan överladdning med blygsamma 30 hästkrafter mer den gamla GT3 RS (Tden är dock 24 sekunder snabbare), den tar dig från 0 till 100 kilometer i timmen på 3,4 sekunder och toppar 320 kilometer i timmen.

Åk med i Nürburgring med tiden 6m 56.4s här

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar